Friday 5 April 2013

MAKARON ZE SZPARAGAMI W SOSIE POMIDOROWYM

Kilka dni temu zakupilam makaron typu swiderki z pelnej maki. Zrobilam z niego takie oto danie obiadowe.

SKLADNIKI:
makaron brazowy swiderki
puszka kawalkow pomidorow
pol paczki fasolki szparagowej (ok.100g)
pol malej puszki kukurydzy (ja mialam puszke 160g)
paczka mlodych szparagow (tips/tylko gorna czesc) ok. 125g
6 zabkow czosnku
pol paczki serka silken tofu
pol papryki czerwonej
mieszanka ziol prowansalskich lub wloskich
olej do smazenia
sol, pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Najpierw ugotowac makaron w osolonej wodzie, odcedzic i zostawic obok. Podgotowac fasolke, odcedzic, zostawic na boku. W miedzyczasie serek tofu pociac w kostke i podsmazyc, odstawic na bok. W duzym garnku podsmazyc papryke i po paru minutach wlac pomidory z puszki, dodac przyprawy oraz wycisnac zabki czosnku. Zamieszac, doprowadzic do wrzenia, wrzucic szparagi i podgotowac je pod przykryciem. Po paru minutach dodac pozostale skladniki, odlozone na boku + kukurydze. Dosolic i dopieprzyc do smaku.




No comments:

Post a Comment