SKLADNIKI:
3 rodzaje
malych lentilek, ugotowane tak aby nie byly za miekkie.
1 duze
avocado
seler
naciowy (2-3 lodygi)
kukurydza z
puszki
1/4 lub pol glowki salaty
papryka
czerwona
posiekane
orzechy nerkowca (garsc)
pare zabkow
czosnku
3-4 lyzki
jogurtu sojowego
sos sojowy
do smaku
pieprz
mozna dodac
natke pietruszki
Lentilki gotujemy, ciachamy wszystkie pozostale skladniki, mieszamy i dodajemy do smaku jogurt sojowy, pieprz, sol (mozemy zamiast soli uzyc sosu sojowego - jest slony), natke pietruszki.
Ta salatke zjadlam na obiad.
Na sniadanie jadlam: platki owsiane zalane mlekiem migdalowym, rodzynki, banan, troche suszonych brzoskwin, pestki slonecznika. Wszystko podgrzane w mikrofali do temperatury pokojowej.
Na drugie sniadanie: zielona herbata z ciastem kakaowym i toppingiem ryzowo - kokosowym. Przepis na ciasto znalazlam TUTAJ
Przed obiadem zjadlam pomarancze a na podwieczorek wypilam swiezo wycisniety sok z granata. Pomiedzy posilkami pilam wode.
Przyznam, ze bylo dosyc ubogo ale nie mialam ochoty ani czasu na gotowanie.
No comments:
Post a Comment