Wednesday 20 March 2013

SALATKA Z AVOCADO I SOCZEWICA

Kilka dni temu zrobilam taka oto salatke:

SKLADNIKI:


3 rodzaje malych lentilek, ugotowane tak aby nie byly za miekkie.

1 duze avocado

seler naciowy (2-3 lodygi)

kukurydza z puszki

1/4 lub pol glowki salaty

papryka czerwona

posiekane orzechy nerkowca  (garsc)

pare zabkow czosnku

3-4 lyzki jogurtu sojowego

sos sojowy do smaku

pieprz

mozna dodac natke pietruszki

Lentilki gotujemy, ciachamy wszystkie pozostale skladniki, mieszamy i dodajemy do smaku jogurt sojowy, pieprz, sol (mozemy zamiast soli uzyc sosu sojowego - jest slony), natke pietruszki.
Podawac z tostami 


Ta salatke zjadlam na obiad.
Na sniadanie jadlam: platki owsiane zalane mlekiem migdalowym, rodzynki, banan, troche suszonych brzoskwin, pestki slonecznika. Wszystko podgrzane w mikrofali do temperatury pokojowej.
Na drugie sniadanie: zielona herbata z ciastem kakaowym i  toppingiem ryzowo - kokosowym. Przepis na ciasto znalazlam TUTAJ
Przed obiadem zjadlam pomarancze a na podwieczorek wypilam swiezo wycisniety sok z granata. Pomiedzy posilkami pilam wode.

Przyznam, ze bylo dosyc ubogo ale nie mialam ochoty ani czasu na gotowanie.
  

No comments:

Post a Comment