Dzisiaj bylam taka glodna, ze nie zrobilam zdjecia zawartosci mojego talerza ale po posilku zrobilam zdjecie tytulowej potrawie. Soczewice ze szpinakiem jadlam ze starta swieza marchewka oraz z mlodymi ziemniaczkami polanymi oliwa z oliwek i posypanymi natka pietruszki.
SKLADNIKI:
duza garsc swiezego szpianku ( lub mrozonego )
1 -2 male pory
pol papryczki chilli
3 - 5 zabkow czosnku
garsc soczewicy
pol kostki rosolowej weganskiej
olej do smazenia
PRZYGOTOWANIE:
Gotujemy soczewice w rosole weganskim a w miedzyczasie podsmazamy pory. Kiedy zmiekna dodajemy czosnek i chilli i chwilke podsmazamy aby przeszlo wszystko zapachami. Dodajemy szpinak i dalej smazymy tak dlugo az szpinak zmieknie i zmniejszy objetosc. Na koniec dodajemy soczewice, ktora odcedzamy z rosolu.
Podawac z marchewka starta i ziemniaczkami.
No comments:
Post a Comment