Dzisiaj na sniadanie jadlam pasztet z soczewicy upieczony wczoraj a na podwieczorek zrobilam napoj raw foodowy. Ostatnio jadlam duzo produktow przetworzonych, pieczonych, smazonych i poczulam, ze moj organizm domaga sie surowizny, surowych warzyw i owocow.
SKLADNIKI:
pol paczki swiezego szpinaku (paczka 180g)
sok z niecalej polowki cytryny
sok z pomaranczy
2 laski selera naciowego
1 duza marchewka
1 jablko
PRZYGOTOWANIE:
Do blendera wlac troszke wody butelkowej, wlozyc szpinak oraz pociety seler naciowy i
zmiksowac najdrobniej jak sie da. Przecedzic przez sitko. Wycisnac sok z cytryny i pomaranczy. Marchewke i jablko zetrzec na tarce i wycisnac sok przez sitko. Calosc wymieszac. Powinno wyjsc ok. 500ml soku.
Super bomba witaminowa w sam raz na poczatek wiosny : )
No comments:
Post a Comment